Vértezd fel magad az allergiaszezon ellen sóterápiával

Parlagfű, perjék, libatop, aranyvessző, csalán, lándzsás útifű. Sokaknak ezek csak növények, másoknak viszont mumusok. Az allergiaszezon még augusztus végén és az ősz első hónapjaiban is tombol. Enyhítsd a tüneteket sóterápiával.

A késő nyári és kora őszi allergiaszezon

A vénasszonyok nyarán az allergiásoknak nemcsak a még mindig meleg idővel, de a felerősödő tünetekkel is számolniuk kell. Ekkor virágzik ugyanis a legnagyobb problémát jelentő parlagfű is, amelytől a magyar lakosság közel 20%-a szenved. Persze nem ez az egyetlen tüsszögést és könnyeket kiváltó allergén ebben az időszakban: a csalán, a fekete üröm, a lándzsás útifű szintén ilyenkor virágzanak.

A nyár végi záporok ugyan képesek mérsékelni a pollen levegőbejutó mennyiségét, de a szárazabb és időszakok alatt ismét növekszik a virágpor koncentrációja.

A hűvösebb idő valakinek megkönnyebbülést hozhat, mások viszont készítik a zsebkendőt és a különböző allergia elleni fegyvereiket. Az őszi hideg levegőben ugyanis ugyanolyan erős allergének keringenek, mint tavasszal és nyáron pollenek. A parlagfű ugyanúgy kellemetlenségeket okozhat,mellette pedig a penész által kibocsátott spórákkal is vigyázni kell. A penészgombák számára ideális a hűvös és nedves idő, így képesek nagyobb mértékben elszaporodni.

Így segíthet a sóterápia

Az allergia kiválóan megelőzhető és kezelhető száraz sóterápiával. A sókristályok ugyanis gyulladáscsökkentő hatásúak,már belégzéskor kifejtik jótékony hatásukat, így nem kell órákat várni arra, hogy csökkenjenek a tünetek. Segíthet a légutak tisztításában, így megkönnyíti a légzést.

Ez egy 100%-ban természetes módszer arra, hogy az allergiaszezon alatti kellemetlenségeket enyhíthessük. Naponta többször ajánlott végezni a terápiát 21 napon keresztül. Allergiaszezonon kívül és nem allergiásoknak is érdemes használni a sóinhalátorokat, megelőzésképpen.

Ki ne hagyja ezeket: