Mi a parajdi só titka? Megmutatjuk!

Kevesen tudják, de a só, mint ásványi anyag elengedhetetlen az egészséges szervezet számára. Ezalatt természetesen nem a feldolgozott, finomítatlan, a hiperek polcain is kapható sókat értjük, hanem azokat, amelyek a bányák mélyéről, természetes közegből származnak.

Mi törekszünk arra, hogy a lehető legtermészetesebb, legjobb minőségű sót használjuk a termékeinkhez. Éppen ezért a a DSI InHalo-hoz a világ egyik leghíresebb lelőhelyéről, a parajdi sóbányából importáljuk a szükséges alapanyagot.

És hogy miben rejlik a sóbánya titka? Miért olyan jó az itt található só? Ezt járjuk körbe a cikkünkben.

A parajdi sóbánya kialakulása és a bányászata

A történészek szerint a Parajd közelében található sóbánya mintegy 10 millió évvel ezelőtt, a közép miocén korszakban alakulhatott ki. A bánya a mai napig Európa legnagyobb sótartalékát rejti magában, így kulcsfontosságú szerepet tölt be az erdélyi gazdaságban.

A sót már a honfoglaláskori időkben elkezdték bányászni később pedig a XV. században ráragadtak a "székely só" jelző, mivel a sóbánya Székelyföldön található.

A kitermelés mellett -amely manapság is aktívan folyik -az 1960-as évektől gyógykezelést is alkalmaznak a bányákban: Az itt található különleges minőségű só ugyanis tisztító, gyógyító hatású.

Mitől különleges?

A parajdi só mintegy 84-féle különböző ásványi anyagot, köztük kalciumot, magnéziumot és káliumot, valamint természetes, őstengeri iszapot tartalmaz. Ezt az iszapot a kozmetikai ipar is előszeretettel használja, hiszen kiválóan alkalmas a bőr tisztítására, a pattanások és aknék kezelésére.

Ezenkívül intenzív, mégis lágy íze miatt étkezésekhez is kiváló választás.

Parajdi só az InHalo DSI sóinhalátorokban

A kiváló élettani hatásai miatt döntöttünk úgy, hogy az egyik legjobb választás, ha az inhalátorunkban is parajdi sót használunk. Éppen ezért minden egyes InHalo termékben 5 gramm feldolgozatlan, parajdi só található, amely a természet őserejével tisztítja é fertőtleníti az alsó-, és felső légutakat.

Ki ne hagyja ezeket: