Gyakran ismételt kérdések a DSI sóinhalátorokkal kapcsolatban

Mi az a sóinhalátor?  

A száraz sóinhalátorok/sópipák olyan készülékek, amikkel apró sókristályokat juttatunk be a légutakba. A só segíthet a légutak tisztulásában. A DSI sóinhalátorok szimulálják a földalatti sós barlang természetes mikroklímájának feltételeit.

 (Nem összekeverendő az inhalátorral, amely vagy ultrahangos, vagy kompressziós módon folyadék porlasztásával teszi belélegezhetővé a váladékoldó, vagy hörgőtágító hatóanyagokat.)

 

Milyen előnyei vannak a sóterápiának?

- A 100 %-ig természetes, gyógyszermentes hatékony megoldás

- Légzőszervi fertőzések megelőzésében segíthet

- Elősegítheti a légutak tisztulását  

- Gyorsan enyhítheti a légzőszervi tüneteket

- Segíthet az asztmás tünetek megelőzésében

- Csökkentheti a gyógyszeres kezeléseket

- Életminőséget javíthat, könnyen kezelhető

- Helyi hatásmechanizmus a megfelelő ponton (tüdő, arcüregek)

- Tökéletesen kíméletes kezelés

- Nincsenek mellékhatások

(súlyos asztmás betegség esetén a használat előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával.)

Miben egyediek a DSI sóinhalátorok?

A DSI száraz sóinhalátorok 100%tiszta, feldolgozatlan sót tartalmaznak, mely a méltán híres Parajd sóbányájából származik. Praktikus, kis kiszerelésüknek köszönhetően bárhova magunkkal vihető, akár úton vagy a munkában is élvezhetjük a só tisztítóerejét. Kialakításuk díjnyertes: a márkaépítéssel és designkommunikációval foglalkozó Co&Co Designcommunication tervezte a DSI formai megjelenését,melyért a DSI megkapta a „red dot" design díjat és a Magyar Formatervezésidíjat. 2019-ben az organikus és természetes termékek legnagyobb európai kiállításán, a Natural & Organic Products Europe-on, az InHalo DSI nyerte meg a legjobb új, egészségügyi terméknek járó díjat.

A sóinhalátorok két típusban érhetők el:

1. Nasal-Orr száraz só inhalátor

Felső légúti panaszokkal élőknek. Enyhíthetik az orrdugulást és az allergia kellemetlen tüneteit. Igény szerint aromapálcikával is használható,mely nyugtató illóolajokat tartalmaz.

2. Bronchial-Száj száraz só inhalátor

Alsó légúti panaszokban érintetteknek. Segítséget nyújthatnak az hörghurut, allergia, asztma tüneteinek enyhítésében.  

Hogy használjam a sóinhalátorokat?

Naponta 15-20 percig, megszakítás nélkül használja az inhalátort, vagy ossza a használatot három, 7-10 perces részre. 21 napig használja megszakítás nélkül. Minden használat után tegye vissza a tetejét.

Kinek ajánlott a sóterápia?

A sóterápia mindenkinek ajánlott. A légúti betegségben szenvedőknek segíthet a tünetek enyhítésében. Az egészséges emberek pedig a légúti fertőzések megelőzésére, allergének légutakból való tisztulása végett használhatják.

Gyerekek számára is alkalmazható a sóterápia?

3 évnél idősebb gyerekek használhatják a sóinhalátorokat. Az orr inhalátor esetén az aromapálcika használata 5 éves kor alatt nem ajánlott.

Hol tudom beszerezni a DSI sóinhalátorokat?

Az Önhöz legközelebb eső értékesítési helyet ide kattintva tudja megtekinteni.

Miért kell lecserélni a sóinhalátort 90 nap után?

A termék használata 90 napig ajánlott higiéniai okok miatt. Higiéniai okok miatt nem forgalmazunk utántöltő sókazettát,mert attól tartunk, hogy nem mindenki tisztítaná megfelelően a készüléket. 

Az orr és a száj inhalátor levehető eszközei folyamatos tisztítást igényelnek, mint minden hasonló felhasználású termék, mert szájon és orron át alkalmazzuk őket. Véleményünk szerint 90 nap után érdemes egy új DSI készüléket vásárolni.

 

A só belégzése milyen jótékony hatással jár? Miként fejtik ki hatásukat a száraz sóinhalátorok?

A belélegzett sókristályok kitapadnak a légúti nyálkahártyán.A hörgőben lévő váladék viszkozitását a só csökkenti, hiszen ozmolaritása miatt folyadékot szív magához. Ezek miatt javítja a mukociliáris tisztulási folyamatot, ezáltal a váladék felköhögését megkönnyíti. Az is ismert tény, hogy NaCl-ra szüksége van a hörgő hámsejtjeinek, és az idült légúti betegségben (pl.COPD) szenvedő egyének a váladékában alacsony ennek a koncentrációja. A belélegzett sókristályoknak baktericid és bakteriosztatikus hatása is valószínűsíthető, így csökkentheti a hörgőkben lévő baktériumok túlnövekedését.

 

Milyen felső és alsó légúti betegség gyógyításban nyújt segítséget?

Nagyszámú beteganyagon klinikai vizsgálat sóterápiával egyelőre nem történt, azonban alacsony betegszámú nemzetközi kutatás adatai alapján a száraz só belégzése krónikus obstruktív tüdőbetegségben segítheti a váladék expectoratioját.

Segíthet a légutak tisztulásának javításában egészségesnek tűnő egyéneknél. Dohányosok, allergiások légutainak öntisztulását, mucociliaris funkciót segítheti.

 

Teljesen leküzdhetők ezek a betegségek a sóinhalátorok használatával?

Nem bizonyított, hogy a betegségek teljes mértékben leküzdhetőek lennének a sóinhalátorok segítségével, de a sóterápia segíthet a tünetek enyhítésében.

 

COPD betegség esetén várható bármi javulás, ha használom a sóinhalátort?

A COPD nem gyógyítható betegség, csak a progresszió lassítható a megfelelő terápiával. A sóterápia a lerakódott, letapadt váladék oldásában, játszhat szerepet, segíthet a könnyebb felköhögésben, így a pangó váladék felköhögését megkönnyítheti. Az exacerbációk száma csökkenhet ezáltal. A bázis terápiát elhagyni nem szabad.

 

Száraz köhögés, nátha esetén is segítséget nyújt a sóinhalátor?

Segítséget nyújthat nátha esetén, illetve, ha a száraz köhögés oka a nem felszakadó váladék.

 

Használjam a sóinhalátort, ha pajzsmirigy túlműködés miatt légszomjjal küszködök?

Nem. A pajzsmirigy túlműködés miatt ez esetben az endokrinológust kellene felkeresni,valószínű kompresszió okozza a tüneteket.

 

Csökkenti a hatást, ha a 21 napos kúrát megszakítottam? (kihagytam pár napot)

Nem. A 21 napos kúra következmények nélkül, bármikor megszakítható.

 

Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Írd meg nekünk Facebook üzenetben:

https://www.facebook.com/inhalodsi/

Ki ne hagyja ezeket: