A tiszta légzés fontossága edzés közben

Egyébként is fontos a megfelelő légzés, de sportolás alatt ennek külön jelentősége van. Képes ugyanis fokozni a test – és az elme – feletti kontrollt és megkönnyíteni a megterhelőmozdulatokat. Nem véletlenül fontos a ki- és belégző gyakorlatok rendszeres végzése edzés során.

Csak az orron át?

Orron be, szájon ki. Sportolás alatt legtöbbször ezt alapelvként hangoztatják, mivel az orr szűri a levegőt és ezzel a száj fokozott kiszáradása is elkerülhető. Ez egészen addig van rendben, amíg könnyű így lélegezni. Viszont amint kezd légszomjunk lenni, a szájon át valóbelégzés sem elvetendő.

Ha edzés során növelni akarjuk az oxigénbevitelt, ne erőltessük se a kilégzés, se a belégzést, hiszen ezzel többet ártunk, mint hinnénk. A folyamatosságra összpontosítsunk, ne tartsunk szünetet a ki- és a belégzés közben. Legyen egyenletes, megszakítatlan, könnyed a légzésünk – ezzel tesszük a legjobbat szervezetünknek.

Tiszta légzés az edzés során

Sportolás alatt olyan tevékenységet végzünk, amely megemeli a pulzusszámot, így több oxigénre van szükségünk. Igaz,hogy a sport segíti a tüdő és a légzés fejlődését, azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden egyes sportágban nagy hangsúlyt fektetnének a különböző légzéstechnikák elsajátítására. Pedig azok segíthetik a sportolókat abban, hogyne csak testük urai legyenek, de légzésük kontrollálásával az elméjükre is jobban tudnak összpontosítani.

Számos módon támogatja a tiszta légzés az aktív testmozgást:

·       alapja az általános fizikai jóllétnek

·       csökkenti az izomtónust, amely az izmok rugalmasságát eredményezi

·       segít kezelni a stresszt és azidegességet versenyhelyzetben

·       képes megóvni a szervezetet a felesleges energiahasználattól

·       támogatja a mozdulatok megfelelőkivitelezését

·       javít az állóképességen is – jobb légzéssel tovább bírjuk az iramot

Ha sportolni indulsz, vidd magaddal a DSI sóinhalátorodat is, amely már néhány szippantás után kifejti a hatását. A 100%-ban organikus sókristályok antibakteriális tulajdonságuk miatt tisztítják a légutadat, támogatják a zavartalan légzést és az edzésedet is. Kompakt méretének köszönhetően a sóinhalátor a legkisebb helyen is elfér, így mindig nálad lehet, ha néhány szippantásnyi tiszta levegőre van szükséged.

Ki ne hagyja ezeket: