A patron, a lamella, a műanyag tető – a sóinhalátor elemei

A DSI inhalátorok ergonomikusan kialakított, kis méretű készülékek, mégis minden szükséges elemet tartalmaznak. Sokan kérdezitek tőlünk, hogy ezeknek a kis részeknek mi a funkciójuk, ezért most erről írunk nektek részletesebben. Mindegyik az inhalátor elengedhetetlen része, különböző feladatot töltenek be.

A sópatron

Ez tartalmazza a parajdi sókristályokat, pontosabban 5 gramm természetes, feldolgozatlan kősó kristályt. Ezt egy átlátszó tető védi és az orr sóinhalátor esetén a patron alján van az aromapálcika tartója is. Az átlátszó alsó részt mindenképp vissza kell helyezni az inhalálás előtt.

A lamella

Sokan kerestek fel minket azzal a kérdéssel, hogy ezt el kell-e távolítani használat előtt. Nem ajánljuk, hiszen ez is az inhalátor szerves része. A szilikon lamella akadályozza meg, hogy a levegőt visszafújjuk a készülékbe. Amikor beleszívunk, akkor a lamella megemelkedik, és sós levegő jut a tüdőnkbe, majd pedig lezár, amikor visszafújjuk az elhasznált levegőt. Akkor távolítható el a lamella, ha nem érezzük elég intenzívnek a só erejét, viszont ilyenkor ne a készülékbe fújjuk vissza a kilélegzett levegőt.

Az aromapálcika tartó

Azért döntöttünk úgy, hogy aromapálcát is biztosítunk az orr inhalátor mellé, mert így még kellemesebb az inhalálás, még több hatékony anyag jut a légutakba. Ez a tartó a patron aljában található, és használat előtt kell belehelyezni a pálcikát, majd visszapattintani a helyére. Ha nem kellemes az illat, esetleg allergiás vagy az összetevőkre, aromapálca nélkül is használható a sóinhalátor – fontos, hogy ne vedd le az aromapálcika tartót a készülékről, egyszerűen csak ne helyezd bele a pálcát.

A műanyag tető

A sóinhalátort védő műanyag tetőt vegyük le, a használatot követően viszont mindenképp helyezzük vissza. Ez meggátolja, hogy az inhalátor porosodjon vagy koszolódjon.

A sóinhalátoraink kicsi, de sok elemből álló készülékek. Mindegyik résznek megvan a maga feladata és nem véletlenül vannak ott, ahol. Ha kérdésed van a sóinhalátoraink felépítésével, vagy a sóterápiával kapcsolatban, keress minket bizalommal.

 

Ki ne hagyja ezeket: