3 hatékony módszer, amivel védekezhetsz a légszennyezés ellen

3 hatékony módszer, amivel védekezhetsz a légszennyezés ellen


A légszennyezettség számos, városban élő lakos napjait keseríti meg. A szélcsend, a por, a kipufogógázok és az égetésből származó szén-monoxid mind-mind a szmog kiváltó oka lehet, így sajnos nincs évszakhoz kötve: szinte bármikor kialakulhat.


A szmogos levegő számos betegség, többek között az allergia és asztma kialakulásáért is felelős, így érdemes megtenni a megfelelő óvintézkedéseket az egészséged megőrzése érdekében.


Szerencsére nem kell bonyolult, nehezen elérhető dolgokra gondolnod, hiszen már ezzel a 3 egyszerű, bármikor bevethető praktikával sokat tehetsz a légszennyezés okozta kellemetlen tünetek ellen.

Kerüld el a szmogos helyeket

Ha tudod, hogy érzékeny vagy a szmogra, érdemes megnézned az előrejelzéseket és lecsekkolni a szmogtérképet - amennyiben pedig lehetséges, elkerülni a szennyezett területeket.


Ha mindenképp az utadba esik, vigyél magaddal sóinhalátort, amely hatékonyan tisztítja a légutakat és a hörgőket.


Ezenkívül fogyassz sok-sok folyadékot, ami meggyorsítja a toxinok kiürülését a szervezetből, továbbá megakadályozza a rögképződést és ezáltal a trombózis kiakalulásának kockázatát is csökkenti.

Ne szellőztess mindenáron

Olykor jó ötlet kiszellőztetni a szobát, hiszen a friss levegő energetizál, az oxigén pedig segít a felfrissülésben. Azonban amikor magas a levegőben szálló por koncentrációja, zárd be az ablakot. Figyeld meg a szélirányt és amennyiben az út vagy a belváros felől fújna a szél, ne nyisd ki az ablakokat. Várj, amíg kissé kitisztul a levegő.


Használj sóinhalátort

A só antihisztamin hatású, így hatékonyan tisztítja a tüdőt és a hörgőket. Ezentúl gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása is van, így nyugtatja a légutakat. A sóinhalátort bárhová magaddal viheted, így ha nehézkessé válik a légzés vagy köhögni kezdesz a szennyezett levegőtől, hatékony és gyors segítséget nyújt.


Használata egyszerű, hiszen szájon vagy orron keresztül is alkalmazhatod, levegővétellel.


Előzd meg a tüneteket vagy küzdd le a már meglévőket a DSI Inhalator segítségével.

Ki ne hagyja ezeket: