3+1 kirándulóhely, amit Neked is látnod kell!

Mostanában már gyakran 20 fok fölé kúszik a hőmérséklet, ami az egyik legideálisabb egy jó kis túrázáshoz. Ha te is szeretsz sétálni, mutatunk néhány csodálatos helyszínt, ahová Te is ellátogathatsz a családoddal és a barátaiddal!

Tipp: Akkor se csüggedj, ha az allergiád, esetleg asztmád miatt ki sem mersz mozdulni, ugyanis lesz egy jó tippünk, amit érdemes mindenképp magaddal vinned!

1. Az egyik legszebb kirándulóhely Zala megyében: Az Azáleás-völgy

Az Azáleás-völgy Zalaegerszegtől alig néhány kilométerre található, egy festői, eldugott fákkal körbeölelt völgyben. A hely szépségét sokan a közeli, Vas megyében található Jeli arborétumhoz hasonlítják, nem is véletlenül, hiszen olyan, mintha az ember egy tündérmesében találná magát.

Kialakítása már a 70-es évektől megkezdődött, ugyanis az erdészeti dolgozók a sűrű akácos helyére fokozatosan havas szépét (azáleát) telepítettek. Ezek a gyönyörű virágok pedig a különleges klímának köszönhetően gyorsan szaporodtak, így mára az egész völgyet beborítják.

Egy meredekebb, pár kilométeres túra keretében az Azáleás-völgyből meglátogathatod a közeli TV-tornyot, amelynek tetejéről lélegzetelállító látvány nyílik a városra.

2. Lélegzetelállító fehérség: Az egerszalóki mészkőteraszok

Egyszer mindenképp érdemes ellátogatnod az ország keleti felében található Egerszalókra, ami csupán néhány kilométerre fekszik a festői Eger városától. Ha szereted a hosszabb sétákat, akkor azt tanácsoljuk, hogy a városból indulva ejtsd útba a Szépasszony-völgyet is, ahol megkóstolhatod az ínycsiklandó helyi borokat.

A körülbelül 7 kilométeres gyalogtúra végén pedig igazi jutalomban lesz részed, hiszen az egerszalóki mészkőteraszok felejthetetlen látványt nyújtanak. A “Sódombra”emlékeztető látványosság ugyanis ezen kívül csak Törökországban és az USA-ban látható.

3. Kora nyáron a legszebb: A Bakony

Ha kedveled az erdőket-mezőket és a szurdokat, akkor a Bakonyt egyenesen imádni fogod. A kicsit húzósabb, szintemelkedőkkel tűzdelt túraútvonal mintegy 16 kilométer hosszú, azonban a látvány mindenképpen kárpótol: mászkálhatsz sziklafalak és vízesések között, megnézheted a cseszneki várat, sőt - ha eléggé sietsz - talán még a Bakony lábánál húzódó repceföldeket is megnézheted!

+1. Nyári hangolódás: A Tihanyi apátság és a tanösvény

Tihany és a Balaton környéke minden évszakban gyönyörű - ősszel és télen is -, de most még elcsípheted a szezon előtti csendet - ez pedig kiváló alkalom arra, hogy körbenézz a félszigeten.

A Lóczy Lajos tanösvény mintegy 11 kilométer hosszú és 3 hegyen is végigvezet: az Apáti-hegyen, a Nyereg-hegyen és a Csúcs-hegyen, ahol megnézheted a gejzír kúpot is. Ha elfáradtál, nem muszáj végiggyalogolnod mind a 11 kilométert, egyszerűen csak élvezd a kilátást az apátságtól és egyél egy finom fagyit!

Ne maradj le a túrákról akkor sem, ha esetleg asztmával vagy allergiával küzdesz. Kedvenc DSI sóinhalátorodat ugyanis bárhová magaddal viheted, így a kirándulásokon sem kell lemondanod róla.

Élvezd a napsütést és a friss levegőt bárhol, bármikor!

 

Ki ne hagyja ezeket: